Зміст статті:

  • Оформлення візи на Шрі-Ланку по прильоту.
  • Оформлення електронної візи на Шрі-Ланку.
  • Продовження візи на Шрі-Ланці.
  • Оформлення тривалої візи на Шрі-Ланку.

Перед плануванням подорожі на Шрі-Ланку з’ясувалося, що для росіян потрібна віза. Єдине, що радувало, уряд Шрі-Ланки значно спростило її отримання. Візу в країну можна зробити декількома способами, які ми розглянемо найпопулярніші і прості, тобто по прильоту в Шрі-Ланку (visa on arrival) та електронна віза (electronic visa). Ми робили по другому варіанту і заздалегідь, так як це швидше і дешевше, але нижче я розповім про обидва способи.

до змісту ↑

Оформлення візи на Шрі-Ланку по прильоту.

Туристичну візу для росіян можна отримати самостійно безпосередньо після прильоту на Шрі-Ланку в аеропорту. У такому разі віза буде діяти не більше 30 календарних днів. Цей термін можна продовжити тільки не залишаючи меж країни.

Документи для росіян, необхідні для отримання візи по прильоту:

  • закордонний паспорт з терміном дії не менше 6 місяців з дня прибуття на Шрі-Ланку;
  • міграційна картка, заповнена англійською мовою;
  • зворотні квитки (або підтвердження броні готелю) з датою від’їзду з країни.

Алгоритм дій для оформлення візи по прильоту:

  • Заповнити міграційну картку на англійській мові, яку за звичаєм видають в літаку або можна взяти в самому аеропорту.
  • Підійти до стійки «Visa on arrival», що знаходиться в залі прибуття перед паспортним контролем, щоб сплатити візовий збір у розмірі 35$.
  • З отриманою квитанцією про оплату візового збору, з заповненою міграційної карткою і закордонним паспортом потрібно пройти в зону паспортного контролю, де буде поставлено візовий штамп.
  • Якщо поїздка транзитом (не більше 48 годин), оплата за візу не стягується. Досить співробітникові міграційної служби пред’явити авіаквитки про подальше перельоті.
  • до змісту ↑

    Оформлення електронної візи на Шрі-Ланку.

    Як я вже сказала, ми оформляли візу перед поїздкою, будучи вдома в Росії через сайт ЕТА.

    1. Щоб перейти до оформлення анкети на отримання візи в Шрі-Ланку, перейдіть відразу на вкладку Apply.

    2. Читаємо угоду англійською мовою і ставимо «тычку» поруч з написом I Agree (Я згоден).

    3. На наступному кроці вибираємо в лівій колонці тип візи, яка нас цікавить — туристична або транзитна. Нас цікавила туристична індивідуальна віза (Apply for an Individual)

    4. Електронна анкета заповнюється англійською мовою. Відповідаємо на всі питання, що позначені зірочками, після чого анкета відправляється в Імміграційну службу Шрі-Ланки.

    5. Візовий збір (вартість візи) оплачується на 3 етапі заповнення анкети і складає 30$. Сплатити можна картками VISA, MasterCard.

    6. Термін очікування відповіді від години до доби. Тут же можна відстежувати статус заяви з присвоєним номером або ввести номер паспорти і громадянство заявника.

    до змісту ↑

    Продовження візи на Шрі-Ланці.

    Для тих, кому дуже захочеться продовжити термін перебування у країні під назвою Шрі-Ланка є можливість продовжити візу ЕТА. Зробити це можна, перебуваючи безпосередньо в самій країні. Туристичні візи, термін дії яких 30 днів, можна продовжувати двічі: на 2 місяці, і потім ще на 3 місяці. Однак, в цілому, термін не повинен перевищувати 6 місяців. Відразу продовжити візу на термін від 3 до 5 місяців можливе лише з дуже поважних причин, наприклад серйозна хвороба туриста без можливості транспортування.

    Необхідні документи на продовження терміну візи:

    • закордонний паспорт терміном дії не менше двох місяців після запланованої дати виїзду з країни;
    • заповнена форма для продовження візи;
    • одна кольорова фотокартка 3,5 х 4,5 см на світлому фоні (приклеюється до анкети);
    • зворотний квиток або квиток в іншу країну;
    • копії паспорта та інших документів не потрібні.

    Вищеописані документи можна подати в:

  • Департамент Імміграції та Еміграції в Коломбо за адресою: 41, Ananda Rajakaruna Mawatha, Colombo 10.
  • Сервісний центр Імміграції в Коломбо за адресою: Unit 01, 3rd Floor, Liberty Arcade Building No 282, R A De Mel Mawatha (Duplication Road), Colombo 3.
  • Вартість продовження візи в Шрі-Ланку залежить від типу візи, продовження терміну та національності туриста (в середньому для громадян РФ — 25$). Оплату можна здійснити в касах Департаменту імміграції або Сервісного центру. Продовження оформляється в день звернення.

    до змісту ↑

    Оформлення тривалої візи на Шрі-Ланку.

    Якщо з’явилася необхідність перебування на Шрі-Ланці строком більше місяця, то можна зробити тривалу візу. Отримати її можна в посольстві міста Москви по проспекту Миру, за адресою: Щепкіна 24. В цьому разі віза видається на дату звернення прямо в посольстві.

    Документи для отримання тривалої візи:

    • закордонний паспорт терміном дії не менше трьох місяців після запланованої дати виїзду з країни;
    • 2 кольорові фотографії на білому фоні розміру 3 на 4, без куточків і рамок;
    • візова анкета, заповнена англійською мовою, підписана та заповнена особисто;
    • квитки туди і назад;
    • оригінал або факс запрошення приймаючої сторони, яка зобов’язується нести за вас матеріальну відповідальність. Запрошення повинно містити всі особисті дані, як вас, так і приймаючої сторони і її зобов’язання до вас.
    • оригінал листа відправляючої сторони: фірми або туристичного агентства, в якому зазначаються мета поїздки, терміни і особисті дані як самої фірми, так і заявника.

    У посольстві Шрі-Ланка тривала віза оформляється як особисто, так і через довірену особи, в будні дні з 9:00 до 13:00. А забрати готову візу також можна в будні дні з 15:00 до 16:30.

    Ось так, друзі, все легко і просто. Відмінною поїздки на Шрі-Ланку! Не забувайте ділитися враженнями.

    ДЕШЕВІ АВІАКВИТКИ

    Мультипоисковики Aviasales і Skyscanner шукають квитки по всім авіакомпаніям. Оптимально шукати на один і той же напрям у обох, а купувати там, де дешевше. Дізнайтеся також про секрети пошуку дешевих авіаквитків.

    ТУРИ ЗА ЦІНОЮ ПЕРЕЛЬОТУ?

    Це можливо! З пошукачем турпутівок level.travel. Гарячі пропозиції за всім туроператорам, легкий пошук і покупка.

    ЖИТЛО В ПОДОРОЖІ

    Roomguru — пошук кращих цін на готелі в усіх головних системах бронювання. Максимальна економія на житло. Дивіться також поради — як знайти недороге житло.

    ВИГІДНА СТРАХОВКА

    Cherehapa — порівняння і вибір кращих умов страхування своєї подорожі. Поліси за діючими тарифами найбільших страхових компаній і навіть дешевше!